Gåfotboll

Stukning

Källa: minfot.se

När man stukat t ex foten så innebär det att man skadat vävnaderna som sitter runt leden. Foten brukar även göra ont när man stödjer på den och foten kan även vara svullen och öm.

Att ha stukat foten kan både vara besvärligt och besvärande, men det finns lite olika lösningar som du kan göra för att lindra dina besvär.

För att lindra dina besvär så är det viktigt att du i samband med att du stukar foten håller den i högläge, vilket innebär att den skadade foten hålls högre än hjärtat. Att hålla foten i högläge dämpar ofta svullnaden som kan uppstå när man stukar foten. Vilket dämpar smärtan och ger en bättre känsla.

Din skadade fot läker även snabbare om du försöker minska blödningen. Därför är det bra om du även lindrar din fot med en elastisk binda. Till en början så kan du linda den stukade foten hårt för att sen minska trycket. Men ha i åtanke att inte linda bindan för hårt, om du känner domningar så måste du lätta på bindans tryck. Du kan även behandla smärtan genom att kyla ner det skadade området med kylpåse. Dock bör du inte lägga kyla direkt på huden, eftersom det kan ge skador.

För att behandla smärtan som kan uppstå när du stukar foten kan du använda liniment. Liniment finns i flera olika utföranden och har olika specifika egenskaper. Liniment används främst för att lindra muskel och ledvärk som har aktiva substanser som man kan massera in i huden där smärtan finns. Samtidigt som linimentet ger en skön känsla och gör huden mjuk och smidig.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub