Gåfotboll

Liniment- före eller efter

Vad är liniment egentligen?

Liniment innehåller traditionellt mentol och metylsalicylat, två ingredienser som ökar blodcirkulationen i de ytliga blodkärlen. Detta ger en skön och avslappnande känsla i ömma muskler. Även vid andra smärtor som ryggskott, reumatism, ischias och sendrag används liniment flitigt av många på grund av dess avslappnande verkan.

Tidigare använde vi liniment främst i form av en salva eller kräm, men idag kan du välja och vraka bland flera olika varianter, till exempel plåster, spray eller sticks.

Något som kan vara värt att ha i åtanke är att effekten av linimentet varierar beroende på när du masserar in det.

Om du stryker på liniment innan du anstränger kroppen kommer du att förbättra dina muskler och dina muskelfästens uthållighet.

Skulle du däremot lägga på liniment efter att du har ansträngt kroppen kommer det att verka avkopplande för trötta muskler och muskelfästen.

Liniment före träningen

Du kan också, precis som thaiboxarna, använda liniment före din träning för att påskynda uppvärmningen och mjuka upp dina muskler och muskelfästen för en bättre uthållighet. När du värmer upp din kropp gradvis så minskar skaderisken markant. Sträckningar av muskler är en vanlig skada som kan undvikas genom ordentlig uppvärmning, speciellt under den kalla delen av året när träningsplatsen har en lägre temperatur. Förutom detta så kan linimentet bli en del av dina mentala förbereder inför träningspassets utmaningar. Detta gör att du kan prestera ännu bättre!

Liniment efter träningen

Massera in produkten i dina ömma muskler. Du kommer att känna hur området antingen kyls ned eller värms upp, beroende på vilket liniment du använder. Musklerna kommer att mjukas upp och slappna av med hjälp av linimentet, men också av själva massagen i sig.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub