Gåfotboll

Lårskydd

Lårskydd med kompression och värme


Lårskydd sitter runt hela låret som ett funktionellt hjälpmedel till överbenets muskler, och täcker jämnt över lårets framsida (Quadriceps femoris) och baksida (hamstrings). Ett lårstöd ger lokal support till låret och kan användas under aktivitet och träning, samt under vardagen när du behöver extra support. Många lårskydd är designade för att ge värme, stöd och kompression, som kan vara användbart både vid prestationsinriktad träning och vid rehabilitering efter lårskada.

Värme hjälper till att främja uppvärmningen vid aktivitet, och att hålla muskeln varm under hela träningspasset. Värme bidrar till blodcirkulationen, och genom det i förlängningen till syretransporten i blodet, vilket kan påverka muskelns kapacitet vid ansträning och utnyttjas vid resultatinriktad träning. Varma muskler löper även mindre risk för att drabbas av skador.

Kompression medför ett ökat tryck över muskeln, som även det kan bidra till en ökad blodgenomströmning med ökad syretransport som följd. Trycket kan även skapa en känsla av bättre muskelkontroll när du känner muskeln på ett tydligare sätt. Kompressionsskydd och kompressionskläder har av denna anledning blivit väldigt populärt inom träning, men även för rehabilitering.

Stabilitet och stöd till muskeln kan underlätta för dig som råkat ut för en sträckning i lårmuskeln och behöver lite extra hjälp att stödja muskeln för att kunna vara fortsatt aktiv. Stöd kan även ge en känsla av mental förberedelse på att använda muskeln, så att en skada eller smärta inte medför att du inte vågar stödja på muskeln ordentligt, vilket i sin tur annars kan medföra snedbelastning för andra muskler.

Lårskydd som träningsskydd kan användas av alla aktiva, men är speciellt användbart inom sporter där lårmuskulaturen utsätts för kraftig tyngd, plötslig kraftansträngning eller vid yttre kollisionsrisk. Det kan bland annat vara ishockey, friidrott, kampsport, tyngdlyftning eller olika former av fotboll. Lårstöd som träningsskydd kan även utnyttjas för resultatorienterad träning och tävling där lårets kapacitet är avgörande för insatsen. Det kan vara allt från löpning till kraftsport.

Md l rskydd
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub