Dam- och herrlagen

- Årets spelare

- Årets skyttekung

- Årets fair-play spelare

2015

Årets spelare dam: Caroline Ohlsson

En grym spelare som leder laget i framgång och motgång. Engagerar sig både på och utanför planen för lagets bästa. Har höga krav på sig själv och sin omgivning för att kunna utvecklas så mycket som möjligt. Vi passar samtidigt på att önska henne lycka till i Bele och spel i Division 1.

Årets Fair-Play dam: Heléne Eliasson

Hon ger alltid allt på träning och match och stöttar alla spelare i laget i vått och torrt.

Årets skyttedrottning: Stina-Lee Bäcklin

Stod för hela 22 av totalt 67 gjorda mål under säsongen. Hela 16 mål mer än laget som gjorde näst flest mål i serien.

Årets spelare herr: Tim Rydbäck

Tim har under säsongen visat ett stort engagemang för laget och föreningen både på och utanför planen. Han har visat stora ledaregenskaper och varit en tongivande spelare med hög träningsnärvaro. Tim har med sin stora arbetskapacitet visat att han kan spela på flera platser i laget; nu senast under hösten som högerback där han även varit en del av det offensiva spelet.

Årets Fair-Play herr: Tim Rydbäck

Tim får även priset Årets Fair-Play Herr och utöver vad som tidigare sagts så är Tim Rydbäck alltid positiv på och utanför planen. Visar bra attityd mot mot- och medspelare och domare.

Årets skyttekung herr: Lorance Koria

Stod för 9 mål under säsongen.

2014

Årets skyttedrottning: Stina-Lee Bäcklin

Att Stina-Lee Bäcklin blev skyttedrottning var inte helt otippat. Vi lyckades tyvärr inte skrapa ihop så många mål, 15 för att vara exakt, men det är ändå starkt av Stina att göra nästan hälften av dessa, nämligen 7 stycken. Stina är en forward att lita på som alltid levererar trots press och är mycket viktig för ett lag.

Årets Fair Play: Moa Nolinder och Louise Freby

De två spelarna har haft en säsong som inleddes lite svajigt och de var till och med ifrågasatta/petade i startelvan i div 2 en period. De visade mycket hög lagmoral och en prestigelös inställning på träningarna som ledde till att båda kom tillbaka stärkta och visade sitt bästa spel när de väl fick chansen igen. Louise och Moa har denna höst visat att de har mycket kvar att ge och att de kommer att vara mycket nyttiga för IFK Viksjö Dam i framtiden.

Årets spelare: Linnea Kilegran

Årets Spelare till sist är en ung spelare som har gått framåt med stormsteg. Linnea Kilegran har utvecklats från en lite fladdrig målvakt med både höga berg och djupa dalar i sitt agerande till en stabil och säker sista utpost. En målvakt brukar nå sin topp långt efter fyllda 25 och med tanke på att hon fyllde 18 under året har IFK Viksjö en mycket duktig målvakt i vardande i Linnea. Faktum är att utan Linneas insatser i år, särskilt i närspelet (hon har räddat mer än 20 frilägen) hade vår målskillnad sett mycket värre ut än den gör. Efter en ögonbrynsskada tidigt på säsongen som tvingade Linnea till ofrivillig vila en dryg vecka kom hon tillbaka och visade upp en pondus och en säkerhet som karaktäriserar en riktigt bra sista utpost. Hon har varit det självklara förstavalet under större delen av säsongen och kommer säkert så att förbli om hon fortsätter att utvecklas på samma sätt som under denna säsong.

Årets Skyttekung: Lorance Koria 9 mål

Årets Fair-play: Tim Rydbäck

Tim är den perfekta förebilden för övriga i laget, och även ungdomsspelare i föreningen. Han har varit IFK Viksjö trogen under hela sin karriär, och är oerhört betydelsefull för Herr laget, både på och utanför planen. Dessutom har Tim ledaregenskaper som gör att han har alla förutsättningar att även bli en bra tränare. Förhoppningsvis väljer han då en tränarkarriär inom IFK Viksjö

Årets spelare: Robin Nordblad

Som mittback är Robin oerhört betydelsefull för vårt försvarsspel, där hans starka defensiva spel gör att han tillhör en av seriens bästa mittbackar. Men även i det offensiva spelet är Robin viktig, framför allt vid fasta situationer, via sitt starka huvudspel. Robin är även ett föredöme för övriga i truppen med sin höga träningsnärvaro och 100 % inställning både vid träningar och matcher.

2013

Skyttedrottning: Stina-Lee Bäcklin
15 mål på 14 matcher i div. 3. Otroligt imponerande att komma in som ny spelare och lyckas leverera i helt ny omgivning. Har smält in i laget med både själ och hjärta.

Fair Play: Carolina Stolt
Har gått från chanstagare till stabil sista utpost och trygghetsspridare.

Årets spelare: Malin Arlmark
Kompromisslös på gränsen och ibland över, så länge det gynnar laget. Känner man sig trött på plan tittar man på "Mallan" och inser att det alltid finns lite till att ge. Enligt mig (Kim) borde din tröja hissas upp symboliskt över Viksjövallen den dagen du slutar.


Skyttekung: Lorance Koria 14 mål

Fair-play: Adam Enblom
Adam har under många år spelat i IFK Viksjö och därigenom varit en garant för kontinuitet i truppen. Han har alltid haft hög träningsnärvaro och ger alltid sitt yttersta oavsett vilken position han spelar på. Han är verkligen en spelare som visar vägen för andra genom att ha en hög lägsta nivå. Nu när han flyttar till Örebro för att plugga, önskar vi honom lycka till, och hoppas att han någon gång återvänder till IFK Viksjö.

Årets spelare: David Liebech
David har under säsongen varit en av de ledande spelarna i laget, som alltid ger 100% på matcher och träningar. Han är även lagkapten och ett föredöme för de unga spelarna.


2012

Skyttedrottning: Sara Amborn 7 mål

Årets Spelare: Caroline Ohlsson
Är kapten och ett gott föredöme för de andra spelarna. Håller hög klass både fotbollsmässigt och hjälper och stöttar de andra spelarna i medgång och motgång. Alltid engagerad både på och utanför planen.

Årets Fair Play: Tanja Florentin
Spelar hårt men schysst. Tar alltid hand om alla nya spelare på ett bra sätt och får in dem i gruppen. Bryr sig ibland mer om alla andra än sig själv. Ställer alltid upp för laget med ett leende på läpparna


Målkung: Tim Rydbäck 14 mål
Han har med en fantastisk löpvilja skapat mycket oreda i motståndarnas försvar. Positiv och nyttig för laget.

Årets spelare: Michael Basberber
Han har som lagets kapten bidragit till lugn i spelet. Han har stöttat de yngre spelarna på ett föredömligt sätt.

Årets Fair-play: Emir Haddad
Emir uppträder alltid på ett snyggt och sportsligt sätt, både på och utanför planen.

2011

Årets Skyttedrottning: Johanna Kilegran
Johanna har gjort 21 mål under säsongen 2011.

Årets Spelare: Tanja Florentin
Lagets klippa både på och utanför plan. Ger alltid allt och gör aldrig en dålig match och var lagets viktigaste spelare 2011. Både på och utanför planen hjälper Tanja sina lagkamrater framåt på ett föredömligt sätt.

Årets Fair Play: Stephanie Kohlström
En spelare som bryr sig om alla lagkamrater och är alltid positiv och skapar en bra stämning. Spelar hårt men alltid schysst mot motspelarna.

Årets målkung: Tim Rydbäck
Tim gjorde 8 mål i serien. Han har med sin löpvillighet ofta skapat lägen från "ingenstans". Hans vilja att alltid vilja få bollen i farten har skapat oreda för våra motståndare.

Årets spelare: Adam Enblom
Adam har med en 100 % -ig inställning på match och träning bidragit med mycket för laget. Han har som ytterback med en perfekt "tajming" vunnit mycket boll både på marken och uppe i nickdueller. Dessutom har han med sin snabbhet bidragit med ett vinnande offensivt spel.

Årets Fair-play: Måns Odstam
Måns har på ett positivt sätt ställt upp i både A och B-lagsmatcher. Med ett leende på läpparna och en kämpaanda har varit ett föredöme för laget.

2010

Skyttedrottning: Cecilia Häggblad 10 mål

Årets Spelare: Caroline Ohlsson
En spelare som under året tagit stora kliva båda på och vid sidan av planen. Hon ger alltid 100 % i alla lägen och drar med sig övriga i hennes hunger på att utvecklas både som spelare och person. Hon är alltid glad och sprider en positiv energi i gruppen.

Årets Fair Play: Tanja Florentin
En tjej som spelar hårt men alltid schysst. Ser till att alla måra bra och har det bra i laget, både på match och träning.


Årets målkung: Christoffer Längquist
Christoffer har med sina snabba och precisa löpningar alltid skapat oro i motståndarnas försvar. Med sina 16 mål i div 4 norra är han den som nätat flest gånger för IFK Viksjö. Säkerligen kommer Christoffer att "måla" fler gånger 2011.

Årets spelare: Emil Enblom
Emil är trots sina 18 år fyllda inne på sin 4:e säsong i A-lagstruppen. Han har med sitt mogna och kloka spelsinne bidragit till mycket för laget. På träningar och matcher har Emil alltid en "100 %-ig" inställning. Även detta år har han den överlägset bästa träningsnärvaron.

Årets Fair-play: Christoffer Jönsson
Detta är en kille som alltid har humöret uppe. Med ett leende på och utanför planen bidrar Christoffer till en god stämning i truppen. Dessutom är han en väldigt bra fotbollspelare.

2009

Årets skyttedrottning: Cecilia Häggblad 12 mål

Årets spelare: Tanja Florentin

Årets fair play: Alexandra Berg
Årets skyttekung: Tim Rydbäck 8 mål

Årets spelare: Robin Nordblad
Robin har under säsongen etablerat sig som startspelare i A-laget. Han har i match efter match spelat på en hög och jämn nivå. Robin har även hög träningsnärvaro. Ett bra skott, bra huvudspelare och kan spela på många positioner.

Årets Fair Play: Alex Forss
Alex är en bra lagspelare på och utanför planen. Alltid en positiv inställning. Sprider en bra stämning omkring sig. Ställer alltid upp för spel i B-laget. Kommer ner på träningar även om han inte själv kan träna pga skada. Ställer upp för sina medspelare. T.ex skjutsade han en skadad spelare till akuten vid en B-lagsmatch, trots att han inte spelade själv.

2008

Årets skyttedrottning: Jill Broomé
Med 13 mål

Årets spelare: Malin Arlmark
För att ha utvecklats stort och snabbt växte in i det nya spelsättet och blivit en väldigt viktig spelare för laget.

Årets fair play: Lina Andersson
För att hon är en spelare som alltid uppför sej enligt spelreglerna och uppför sej positivt o respektfullt mot både med och motspelare och sist Men inte minst mot domaren.

Årets nykomling: Emil Enblom
En ung spelare som kom upp från u-laget i år och efter ett par matcher mognat så han tog en ordinarie plats i truppen snabb, bra spelförståelse samt energisk.

Årets spelare: Ulf Petersen
En klippa på mittfältet outtröttlig sammanhållande samt pådrivare lite pappa över dom yngre spelarna.

Årets skyttekung: Sanka Weerarathna
Med 10 mål

2007

Skyttedrottning: Jill Broomé
Lyckades göra 12 mål i en tuff div 2 serie!

Fair play spelare: Emma Theander
Spelar tufft men schysst, hög träningsnärvaro. Viktig balans för laget!

Årets Spelare: Malin Arlmark
Stabil pålitlig skicklig spelare. Laget kan alltid lita på att hon gör sitt yttersta. Har en enormt hög lägsta nivå!

Målkung: Jonas Sjölander
Med sina 5 st mål vi får hoppas på mera denna säsong.

Fair play spelare: Olle Forsen
Ger allt på plan samt för laget samt är en stabil mittback.

Årets Spelare: Måns Odstam
Gick från u-laget rakt in i startelvan som en säker högerback. Blev tyvärr skadad och fick delar av höst säsongen förstörd, men är på väg tillbaka nu.


2006

Årets måldrottning: Jill Broomé
För vilken gång i ordningen Jill blir årets måldrottning börjar vi få svårt att hålla reda på, med sina 35 mål ligger hon bland de bäst presterande spelarna i div 3. Imponerande att hålla så hög och jämn målkvot under flera år i rad.

Årets spelare: Elina Sjölinder
Yngste spelaren i damlaget men har ändå visat mycket stor pondus och säkerhet på plan. Tidigare utsedd till årets ungdomsspelare. Detta är nog bara början på Elinas karriärstege tror vi.

Årets Fair Play spelare: Lisa Lundstedt
En spelare som alltid visar stor träningsvillighet och hög träningsnärvaro. Ett föredöme för sina lagkamrater.

Årets målkung: Jonas Sjölander
Precis som i damlaget börjar det även i herrlaget bli svårt att hålla reda på vilken gång i ordningen Jonas Sjölander blir årets målkung. Jonas är en stor tillgång i IFK Viksjös herrlag.

Årets spelare: Jimmy Jonevret
Jimmy har utvecklats mycket under säsongen på ett mycket positivt sätt. Vi måste helt enkelt kalla honom för årets "rockie".

Årets Fair Play spelare: Patrik Eliasson
En juste spelare, stor påtryckare, och har uppvisat säkert spel vid ett flertal gånger under säsongen. Han är en trygghet i laget mellan målstolparna.

2005

Årets Spelare: Therese Eriksson
Har säsongen 2005 deltagit i samtliga 18 seriematcher och gjort det på ett mycket bra sätt. Hon gör aldrig en dålig match utan brukar höja sin nivå i takt med att motståndet blir bättre, 11 assist visar att hon har en förmåga att lägga sista avgörande passningen.

Årets Måldrottning: Jill Broomé
För 3.e årets i rad, 22 mål i Div.3 serien säsongen 2005 och en spelare som har det där lilla extra som en utpräglar en målskytt, bra djupledslöpningar och ett tillslag på bollen som inte är speciellt vanligt inom damfotbollen.

Årets Fairplay: Karin Granberg
Som återigen infunnit sig på flest träningar och ställer upp på alla aktiviteter utan problem, planerar sin fritid med fotbollen som högsta prioritet.

Årets Spelare: Magnus Augutsson Mv.
Var trygg och stabil i sitt målvaktspel under hela säsongen. Tog ett antal avgörande straffar speciellt i Stockholm-cup finalen.

Årets Målkung: David Liebech Fv.
Blev Skytte kung med 5 mål vilket man hoppas blir fler i år. Annars alltid på hugget framåt.

Årets Fairplay: Jonas Sjölander
Lagets kapten en klippa som stötar alla spelare och ledare i vått & torrt och är ett föredöme för laget.

2004

Årets spelare: Jenny Högberg
I det här fallet finns det egentligen bara en motivering till priset som årets spelare och det är att hon är bäst! Motiverad, seriös och en inspiration för hela laget.

Årets skyttedrottning: Jill Brommé
Att bli skyttedrottning ett år är en prestation, Jill tar nu priset för andra året i följd vilket är en STOR prestation.

Årets fair-play spelare: Karin Granberg
En vänlig, snäll och mycket omtyckt spelare, otroligt ambitiös som aldrig missar en träning. Ger allt i matcher med samma energi, vare sig det gäller A-lag eller U-lag. Karin kan man kalla något utav en "önskespelare" för alla ledare.

Årets spelare: Adam Berggren
En ledargestalt på och utanför planen. Ambitiös, noggrann och en spelare som dessutom ger stor trygghet i backlinjen.

Årets skyttekung: Karim El Mourabit
Som helt enkelt gjort flest mål under säsongen.

Årets fair-play spelare: Petter Englund
En spelare som alltid är lugn, trygg och säker. Skapar ett lugn i laget samt stöttar alla andra i såväl mot som medgång.

2003

Årets Spelare - Karin Källås

Årets Skyttedrottning - Jill Broomé

Årets Stjärnskott - Linnéa Sahlin

Årets Fairplay spelare - Malin Sjökvist

Årets Spelare - Jonas Sjölander

Årets Skyttekung - Mikael Johansson

Årets Fairplay spelare - Michel BasberberNyheter via RSS
Levererat av MyClub